Pinterest wordt shoppingplatform

House of Social Media - Marjolein Bongers Al jaren ben ik groot fan van het sociale netwerk Pinterest. Waarom? Omdat het gaat om inspireren en geïnspireerd worden. Mijn huis heb ik bijvoorbeeld ingericht op basis van de pins die ik op Pinterest zag en ook maak ik wekelijks een nieuw recept klaar welke ik op Pinterest heb gevonden. Heeft dochterlief zin om te knutselen en zijn we beide inspiratieloos, dan kijken we op Pinterest en binnen no-time hebben we genoeg ideëen.

Pinterest heeft 150 miljoen maandelijks actieve gebruikers en dat is een stijging van 50% ten opzichte van vorig jaar. In Nederland heeft Pinterest 2 miljoen gebruikers en is 25% van de gebruikers tussen de 20-39 jaar. Op Pinterest kun je jezelf laten inspireren op het gebied van wonen, reizen, voeding, sport, kleding en talloze andere onderwerpen. Zie het als een viritueel prikbord waarbij je verschillende moodboards kunt maken met jouw favoriete pins die je pint vanuit een website of vanuit Pinterest zelf (repinnen).

Ben jij actief als (online) ondernemer in de fashion, food, interior of travel branche?  Dan is het zinvol om eens te kijken naar de mogelijkheden om Pinterest zakelijk in te zetten voor jouw bedrijf.  Pinterest wordt steeds meer gebruikt als shoppingplatform en om die reden introduceert Pinterest binnenkort een aantal nieuwe features.

De eerste vind ik zelf helemaal fantastisch. Binnenkort kun je bijvoorbeeld zelf een foto maken met je mobiel van een product en via de aparte app “LensBETA” kun je op zoek gaan naar soortgelijke producten in dezelfde stijl. Die je vervolgens –met 1 druk op de knop- ook online kunt kopen.

Wil je een bepaalde trui of broek shoppen vanuit een afbeelding dan kan dit met “Shop the look” voor wonen & fashion.  Je krijgt hiermee suggesties van gerelateerde producten en met “buyable pins” krijg je tevens de mogelijkheid om een look die jij mooi vind geheel aan te schaffen.  Deze mogelijkheid is vooralsnog alleen beschikbaar voor Pinterest gebruikers in de VS.

Ik sta nu al te popelen om de Pinterest app “Lens” te downloaden. Vooralsnog alleen beschikbaar in de VS, dus we zullen nog even geduld moeten hebben!