5 LinkedIn Hacks

Marjolein Bongers / House of Social Media / LinkedIn Trainer / Social Selling LinkedIn  / LinkedIn Onderstaand mijn persoonlijke top 5 LinkedIn Tips!

1. Plaats afbeeldingen, video’s of whitepapers bij je LinkedIn profiel.

Heb jij je samenvatting ingevuld en je werkervaring? Veel LinkedIn leden gebruiken hierbij lange lappen tekst, maar men leest niet meer. Maak in het kader van “show me don’t tell me” je LinkedIn profiel visueel en voeg afbeeldingen of video’s toe aan je samenvatting of werkervaring.

Ga naar “edit profile” en vervolgens naar “add media”. 

2. Zoeken naar connecties van jouw contactpersonen

De geavanceerde zoekfunctie van LinkedIn ken je wellicht wel maar maak jij al gebruik van het zoeken naar bepaalde personen in de contactenlijst van een van jouw connecties?
Ga naar het profiel van je contactpersoon en naar zijn of haar connecties. Rechtsboven in de zoekbalk kun je bijvoorbeeld op naam of keyword zoeken. Heb je de juiste persoon gevonden? Vraag dan aan jouw contactpersoon hoe goed hij of zij deze persoon kent en of je geïntroduceerd kunt worden. Uiteraard is deze functie alleen mogelijk indien je contactpersoon zijn of haar contacten niet heeft afgeschermd.

3. Relationship -> Note, Reminder, Tag

Bij jouw connecties kun je eenvoudig notes toevoegen aan een persoon. Bijvoorbeeld op welk event je deze persoon hebt gesproken of wie jullie aan elkaar voorgesteld heeft. De notes zijn alleen zichtbaar voor jezelf. Ook heb je hier de optie om een reminder in te stellen om deze persoon nog eens te contacten. Indien je systematisch jouw LinkedIn contacten voorziet van een tag kun je ze ook makkelijker terug vinden in je contactenlijst. Scheelt een hoop zoekwerk indien je de naam onverhoopt vergeten bent. En dat overkomt de beste wel eens! 

4. 15 Ways to keep in touch

Op de desktop versie van LinkedIn zie je rechtsboven een blok “15 Ways to keep in touch”. Hier heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om te zien wie er van baan is gewisseld. LinkedIn maakt het je heel makkelijk (te makkelijk naar mijn mening) om dit nieuws te liken of commentaar te geven. Indien je kiest voor “commentaar” staat er automatisch “congrats” in het tekstveld. Neem even de moeite om een persoonlijk bericht achter te laten in plaats van een onpersoonlijk “congrats”. Ik heb het al vaker gezegd; door persoonlijk te zijn op LinkedIn kun je het verschil maken.

 5. Save search

Heb je via LinkedIn geavanceerd zoeken een zoekopdracht gedaan? Bewaar je zoekopdracht dan (ben je gratis member dan kun je maximaal 3 zoekopdrachten opslaan) en kies ervoor om wekelijks of maandelijks van LinkedIn een mail te ontvangen met wijzigingen. Voorbeeld; je bent op zoek naar LinkedIn members met als functie inkoper in de bouw. Zodra je de zoekopdracht opslaat en er wijzigingen in functies plaatsvinden als het gaat om inkopers werkzaam in de bouw krijg je hier een bericht van. Super handig!

Update: 17-3-2016: De Relationship -> Note, Reminder, Tag  functionaliteit is helaas door LinkedIn verwijdert vanwege te weinig gebruikers.