5 nieuwe Instagram Features

House of Social Media - Marjolein Bongers Instagram is volop in ontwikkeling en er zijn de laatste 1,5 maand ontzettend veel nieuwe features toegevoegd en ook in 2018 mogen we een aantal mooie updates verwachten. Ik deel er 5 met je!

Voordat je gaat lezen, wist je dat…

✓ Instagram meer dan 25  miljoen actieve business accounts heeft?
✓ Er 800 miljoen maandelijkse actieve gebruikers zijn?                                                                                      
✓ Er 500 miljoen mensen wereldwijd Instagram elke dag checken?
✓ Instagram al 2 miljoen adverteerders heeft? 

(bron: Techcrunch)

1. Aangeraden voor jou
Deze functie wordt momenteel uitgerold en hiermee laat Instagram je berichten zien die mogelijk interessant voor je zijn. Hoe werkt die nu precies? Foto’s en video’s op Instagram die door Instagram leden die jij volgt als “leuk” zijn aangegeven kunnen verschijnen in jouw newsfeed. Op deze manier verschijnt er dus content in je tijdlijn van accounts die jij zelf niet volgt. Overigens zijn deze berichten wel gemarkeerd door “aangeraden voor jou” maar je kunt ze niet geheel uitschakelen. 

2. Live video’s delen via privéberichten                                                                                                        
Medio december kondigde Instagram aan dat deze functie wordt uitgerold. Indien je een live video start verschijnt er een icoontje voor privéberichten.  Hiermee kun je jouw live video delen met een Instagram contact of een groep. Let wel op: de live video is alleen te bekijken in het privébericht als de gebruiker live is. Is de live video gestopt dan kun je de video niet later bekijken in het privébericht. 

Tip: indien je de live functie gebruikt zorg er dan voor dat je deze van te voren aankondigt en maak het zo ervoor dat deze zo interactief mogelijk is. Laat volgers vragen stellen, of stel zelf vragen aan de kijkers! 

3. Permanente stories                                                                                                                                    
Instagram stories zijn enorm populair en heeft  meer dan 250 miljoen dagelijkse gebruikers. Normaal gesproken zijn de Instagram stories 24 uur zichtbaar,  echter het is sinds een aantal weken mogelijk om een story permanent toe te voegen aan je profiel.  Deze blijven staan totdat je ze zelf weer verwijdert. Je kunt tot 100 foto’s of video’s hightlighten zodat ze permanent op je Instagram account blijven staan. Overigens worden de stories op datum gesorteerd. 

4. Hashtags volgen                                                                                                                                            
Naast het volgen van personen is het nu ook mogelijk om hashtags te volgen. Zodra je hashtags gaat volgen krijg je de meest populaire berichten te zien in je feed, naast de foto’s en video’s van de mensen die je volgt. Hoe je dat doet? Maak een zoekopdracht met bijvoorbeeld #Instagramtips en klik op “volgen”. 

5. Tijdslimiet Instagram Stories
Voorheen kon je alleen foto’s en video’s uploaden in een storie van de laatste 24 uur. Sinds een aantal weken is het mogelijk om ook oudere foto’s en video’s vanuit je filmrol in een storie te plaatsen. 

En verder… test Instagram –eindelijk!- de “regram functie” om foto’s en video’s op een makkelijke manier te delen op Instagram.  Het is mij een raadsel waarom dit zo lang duurt. Wil je nu content delen –van bijvoorbeeld happy customers- dan heb je hiervoor een aparte app nodig zoals “Repost” of “Regram”. 

Mocht je mij willen volgen, hierbij een link naar mijn Instagram account.