6 Nieuwe LinkedIn features

House of Social Media - Marjolein Bongers Met de komst van de nieuwe lay-out van LinkedIn waren er een aantal functies verdwenen. Het goede nieuws is dat er –op basis van feedback van gebruikers- een aantal functies terug zijn gekomen én dat er geheel nieuwe functionaliteiten worden uitgerold. Onderstaand een kort overzicht zodat je weer up-to-date bent!

1. Zoeken in het netwerk van je connecties
Via de geavanceerde zoekfunctie kun je binnenkort zoeken in het netwerk van je connecties.  Met de nieuwe lay-out kon je wel nog de volledige lijst van het netwerk van je connecties zien –mits zo ingesteld- maar binnenkort kun je dus ook zoeken op basis van keywoorden, locatie en bedrijven.  LinkedIn heeft aangegeven dat deze functie binnenkort wordt uitgerold echter het is nog niet zeker of deze functie alleen beschikbaar wordt voor betalende gebruikers. Via
deze link kun je zien hoe het werkt.

2. Meerdere foto’s toevoegen aan een statusupdate
Via de app van LinkedIn (iOS) kun je nu ook meerdere foto’s toevoegen aan een statusupdate.  Deze functie is binnenkort ook beschikbaar voor Android en desktop gebruikers.

3. Video
Momenteel is het alleen nog mogelijk om een video te delen via  een linkje van bijvoorbeeld YouTube. Het goede nieuws is dat je binnenkort via de app van LinkedIn ook zelf video’s kunt uploaden én opnemen bij een statusupdate. Video’s mogen maximaal 10 minuten duren en zullen automatisch afspelen. Je ontvangt met het uploaden van video’s ook statistieken zoals de kijktijd van de video, likes en shares. Deze functie is nu al beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers maar binnenkort dus ook te verwachten in Nederland.

Screenshot: Donna Serdula 

4. Wie heeft jouw statusupdate gedeeld
Wil je graag weten wie jouw bericht gedeeld heeft? Ga naar statistieken en je kunt nu weer zien welke LinkedIn gebruikers jouw bericht hebben gedeeld.

5. Meldingen uitzetten per post
Vond je het vervelend dat je elke keer weer een melding kreeg zodra iemand anders ook had geregeerd op dezelfde LinkedIn post? Deze meldingen kun je nu per post uitzetten.

6. Public posting & google
Van Marcel Molenaar –Country Manager LinkedIn Benelux- ontving ik een verrassende mail met de boodschap dat  indien je kiest voor “public posting” bij een statusupdate deze geïndexeerd wordt door Google.  Belangrijk als het gaat om SEO!

Veel succes met het succesvol inzetten van LinkedIn, met deze nieuwe features wordt het je weer iets makkelijker gemaakt :-)