De nieuwe lay-out van LinkedIn: 8 tips

house of Social Media - Marjolein Bongers Eindelijk is het zover en is de nieuwe lay-out van LinkedIn doorgevoerd bij alle LinkedIn gebruikers. Tijd voor een kort overzicht met een aantal wijzigingen op een rijtje.

1. Switchen van top updates naar most recent

Momenteel zie je geen chronologische tijdlijn op LinkedIn dus je mist veel updates van jouw connecties. Tijdens het marketing & sales ambassadors event bij LinkedIn werd mij verteld dat dit weer terug gaat komen. Nog even geduld.

2. Geavanceerd zoeken
De zoekfunctionaliteit is ook sterk veranderd en een aantal zoekfunctionaliteiten zijn compleet verdwenen. Niet getreurd, ook dit komt weer terug. Ook kun je sinds korte tijd weer zoekopdrachten opslaan waarbij je meldingen kunt ontvangen per e-mail zodra hier iets in wijzigt.

3. Bloggen
Deze functionaliteit vind je bij je statusupdate onder “write an article”  (wel even je taal op Engels zetten). Een grote verandering is dat jouw netwerk geen melding meer krijgt zodra je een blog hebt geschreven. Je zult je blog dus even onder de aandacht moeten brengen middels een link in je statusupdate. Grote voordeel van bloggen op LinkedIn is wel dat deze altijd op jouw profiel blijven staan. Ook  de blog statistieken zijn veranderd, je kunt momenteel niet meer zien wie jouw blog heeft geliked of gedeeld.

4. Zoeken naar bepaalde statusupdates
Dit is heel eenvoudig. Zet je taal wederom op “Engels” en via de zoekbalk kun je een trefwoord invullen, klik vervolgens op het vergrootglas en daarna op “posts” et voilà; nu krijg je een overzicht van alle statusupdates die het trefwoord bevatten.

5. Samenvatting
De samenvatting is een stuk hoger komen te staan en de belangrijkste wijziging is dat je deze zult moeten openklappen om geheel te lezen. Zet de belangrijkste 2/3 zinnen bovenaan, deze zijn direct te lezen zonder dat jouw profielbezoekers moeten klikken om meer te lezen.

6. Bepaalde notificaties uitzetten
Wil je geen notificaties meer ontvangen –om welke reden dan ook- van bijvoorbeeld jubilea of verjaardagen?  Zet de taal op Engels en klik op de 3 puntjes bij de notificatie en klik op “turn off”. 

7. Statusupdates
In de oude lay-out van LinkedIn was het niet mogelijk om een overzicht te zien van oudere statusupdates. Goed nieuws; deze blijven zichtbaar bij “articles en activity”  op de profielpagina. Wil je weten of jouw connecties jouw statusupdates waarderen en wat het bereik is? Op de homepage kun je zien wat je bereik is, klik deze aan en je ontvangt de statistieken. 

8. Aanbevelingen
Voorheen stonden de aanbevelingen netjes gesorteerd bij je werkervaring. In de nieuwe lay-out van LinkedIn staan ze onder het blokje “skills & endorsements” allemaal onder elkaar. Indien je op edit klikt kun je wel zelf nog de volgorde bepalen!

Vragen over de nieuwe lay-out van LinkedIn? Laat het me weten!