Je social selling index op LinkedIn

Marjolein Bongers - House of Social Media Waarschijnlijk heb je al een aantal jaren een profiel op LinkedIn, en gebruik je LinkedIn puur als rolodex of misschien ben je er juist heel actief mee bezig. Het mooie aan LinkedIn is dat je ontzettend veel kansen en new business kunt creëren als je het goed inzet. De social selling index kan je hierbij eventueel helpen. Een mooie tool, zeker voor de sales professionals.

Mocht je nog niet weten wat ik bedoel met de social selling index en wat jouw score is ga dan even naar www.linkedin.com/sales/ssi. Hier zie je direct wat jouw score is (van 0 tot 100) en zie je tevens de gemiddelde score van mensen in jouw netwerk én bedrijfstak. Zit je boven de 45? Dan creëer je volgens LinkedIn meer sales opportunities.  Wellicht fijn om te weten, de gemiddelde ssi score van LinkedIn gebruikers is 43.

Hoe is jouw score nu eigenlijk opgebouwd?

·       Branding: merk en Thought Leadership opbouwen

·       Prospecting: het vinden van de juiste personen

·       Engagement: ontdek en deel updates die voor interactie zorgen

·       Netwerken: opbouwen van relaties

Op elk onderdeel kun je maximaal 25 punten halen, zie je dat je nog winst te behalen hebt op branding? Zorg er dan voor dat je jouw LinkedIn profiel verbetert door middel van een goede samenvatting, visuele content, werkervaring en zorg er ook voor dat jouw skills goed ingevuld zijn én dat mensen in jouw netwerk je hiervoor endorsen.

De social selling index score wordt dagelijks bijgewerkt en door LinkedIn actief te gebruiken zul je zien dat jouw score snel verhoogd wordt.  Wat de score waard is laat ik aan jullie over, wel kun je via de link zien op welke punten je verbetering aan kunt brengen. Voel je vrij om met mij een connectie te maken op LinkedIn en je score te delen, ik ben benieuwd!

(Dit artikel van Marjolein Bongers is eerder gepubliceerd in Dagblad de Limburger)