Ken je deze 5 LinkedIn hacks al?

House of Social Media - Marjolein Bongers Met de vernieuwde interface van LinkedIn is er een hoop veranderd, een aantal functies zijn verdwenen en het is soms even zoeken naar de slimmigheidjes. Ik deel er vijf met je.

1. Notificaties bij een nieuwe blog
De afgelopen jaren was ik groot fan van bloggen op LinkedIn. Enerzijds omdat je hiermee kennis kunt delen en kunt zorgen voor een expertise status op LinkedIn maar ook omdat LinkedIn een notificatie stuurde naar jouw LinkedIn connecties zodra je een blog had geschreven. Helaas stuurt LinkedIn geen notificatie meer en je merkt dat het aantal views gemiddeld per blog afneemt. Hoe je dit kunt oplossen? Door je blog zelf te delen middels een statusupdate.

2. Notificaties van jubilea of verjaardagen uitzetten
Zoveel mensen zoveel wensen. De ene LinkedIn gebruiker vind het fijn om overal een notificatie van te krijgen en de andere stoort zich eraan. Wil jij bijvoorbeeld alle meldingen uitzetten van verjaardagen? Ga dan naar notifications en bij de notificatie zie je een “wieltje” staan, klik hierop en je krijgt een venster “Birthday, turn off all notifications of this type”.

3. Via mobiel meer tekens voor je headline
De headline is een ontzettend belangrijk onderdeel op je profiel. Deze verschijnt tevens in Google Search indien men jouw naam googlet. Veelal zie je in headline een functietitel staan zoals “CEO” of “Account Manager” met vervolgens de bedrijfsnaam. Wil jij beter gevonden worden en een duidelijker visitekaartje achterlaten dan adviseer ik je om je headline uit te breiden met keywoorden. Op de desktop heb je hiervoor 120 tekens, maar indien je jouw headline via je mobiel verandert krijg je een mooie bonus van meer dan 80 tekens. Kom je dus ruimte tekort? Even je mobiel erbij pakken.

4. Verzonden uitnodigingen
Waar staan toch de uitnodigingen die ik verzonden heb? Ik heb gezocht maar kan ze niet terug vinden. De enige manier is door te gaan naar www.linkedin.com/people/invites en ziet hier een mooi overzicht van de verzonden invites.

22-05-2017 Update: je kunt je verzonden uitnodigingen ook zien via "my network" -> "invitations" -> "manage all". 

5. Switchen van top updates naar recent updates
Deze functie is gelukkig weer terug. Vanaf nu kun jij bepalen of je alleen de top updates wilt zien of de meeste recente updates.  Ga naar de homepage en vlak onder de statusupdate zie je de mogelijkheidheid “Sort by top”.

Veel succes!