Ken jij deze 3 nieuwe Instagram Stories features al?

House of Social Media - Marjolein Bongers De ene Instagram blog met nieuwe features is nét klaar en het is alweer tijd voor weer een nieuwe blog met drie nieuwe Instagram features. Instagram is razendsnel met alle nieuwe ontwikkelingen!

1. Stel open vragen

Via Instagram Stories kun je nu een open vraag stellen om de interactie met je volgers te vergroten. Stel een vraag in je stories, of laat je volgers jouw vragen stellen. Let op; je kunt deze vragen alleen beantwoorden via Stories, dus niet 1 op 1. De vragen + de antwoorden zijn dus voor iedereen zichbaar. Let daarmee op ivm je eigen privacy, met andere woorden; ben je ervan bewust dat jouw vraag ook openbaar via Stories beantwoord gaat worden. 

(foto: The Verge) 

1. Deel jouw favoriete Spotify liedje in Instagram Stories

Mocht je een muziekliefhebber zijn en je favoriete muziek graag willen delen met je volgers dan kan dit nu in Stories vanuit Spotify.  Klik op “delen” in Spotify, daarna klik je op “Instagram” et voila! Je volgers zien nu een deeplink naar Spotify waar ze de muziek kunnen luisteren. 

3. Instagram foto’s vanuit de feed delen in Stories

Deze functie bestaat al iets langer maar tijdens mijn Instagram trainingen merk ik dat bijna niemand weet dat deze functie er is. Je kunt eenvoudig foto’s vanuit de feed delen in Instagram Stories. Dat kunnen je eigen foto’s zijn maar bijvoorbeeld ook foto’s van klanten. Zet jouw klanten eens in het zonnetjes middels een shout-out via Stories. Hoe je dat doet? Ga naar de foto in de Instagram feed, klik op het icoontje “vliegtuigje” en hier kun je de foto delen in jouw Stories. Uiteraard met bronvermelding ;-) 

Binnenkort start ik mijn eigen Instagram TV kanaal en ga ik starten met de rubriek "Instagram Coffee Talk". Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes omtrent Instagram? Volg me gerust. Wil je deelnemen aan een Instagram training of wil je meer informatie over een In-company Instagram training? Mail me via marjolein@houseofsocialmedia.nl