8 wijzigingen op LinkedIn: dit moet je weten!

LinkedIn staat niet stil. De afgelopen tijd is het flink aan het testen met nieuwe functies en ook gaan er functionaliteiten de vuilnisbak in. Wil je optimaal gebruik maken van LinkedIn, dan is dit wat je moet weten.

NEW NEW NEW

1. Videovergadering
Zoom, Google Meet en Teams: we hebben er allemaal een hardgrondige hekel aan gekregen of in elk geval ontzettend veel gebruik van gemaakt afgelopen jaar. Waar je eerst via LinkedIn alleen een verzoek voor deze platforms kan versturen, is het nu ook mogelijk om via LinkedIn zelf een video vergadering op te zetten. Geen links meer nodig dus. Mits je met zijn tweeën bent. De functie wordt later nog uitgebreid naar groepsvergaderingen.

Hoe doe je het?
- Ga naar de optie privébericht sturen
- Klik rechtsboven op de videocamera met een plusje
- Kies voor de optie LinkedIn videovergadering en start direct je meeting of plan hem in voor later.

2. At your service!
LinkedIn heeft services toegevoegd in de zoekfunctie. Daarmee kun je in je introductiekaart laten zien welke services jij aanbiedt. Zodra je klinkt op ‘aangeboden services kun je kiezen uit een aantal opties. Je kunt maximaal 10 services toevoegen.

Hoe doe je het?
Ga naar je eigen profiel en kijk bij ‘aangeboden services’. Customize en voeg deze toe aan je introductiekaart door services aan te vinken of toe te voegen. Wil je specifieker zijn? Buiten de services kun je in het info gedeelte nog in 500 tekens aangeven wat je precies doet en wat je daarin voor de ander kan betekenen.

3. Darkmode
Werk je graag in een donkere modus? Ook Linkedin heeft nu de mogelijkheid om te kiezen tussen een lichte of donkere achtergrond. Dat wil zeggen: de functie wordt geleidelijk uitgerold, dus afhankelijk van in welke regio je woont, kan deze toepassing nog heel even op zich laten wachten.

Hoe doe je het?

1.  Klik boven aan uw LinkedIn-homepagina op het pictogram ‘Ik’.
2.  Selecteer ‘Instellingen en privacy’ in het keuzemenu.
3.  Klik onder ‘Accountvoorkeuren’ aan de linkerkant op ‘Weergeven’.
4.  Klik in de sectie Weergave op ‘Wijzigen’ naast ‘Donkere modus’.
5.  Hier kun je kiezen uit aparaatinstelling, donkere modus of lichte modus.
Je wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

4. Verzonden berichten bewerken
Je kent het wel: je hebt een bericht verstuurd en er is een fout in geslopen. Of je hebt er spijt van. Tot nu toe was het niet mogelijk om berichten te deleten of te bewerken. Dat kan nu wel! En het goede nieuws is, als je een bericht wijzigt of verwijdert ziet de ontvanger dat niet. Dus geen toestanden zoals bij WhatsApp met ‘bericht verwijderd’. De functie is zowel in de app als in de desktopversie beschikbaar.

5. Bloggen op je bedrijfspagina
Bedrijven hebben er lang op gewacht, maar nu kan het: bloggen vanuit je bedrijfspagina. Hoe fijn!

Hoe doe je het?
Er zijn twee manieren om dit voor elkaar te krijgen.
1. Je gaat naar je bedrijfspagina en klikt op ‘artikel schrijven’.
2. Je gaat op je persoonlijke profiel naar ‘begin met het schrijven van een bijdrage’. Je klikt op ‘artikel schrijven’. Je kiest voor de optie ‘bedrijfspagina’.

6. Audio Rooms
Naast de mogelijkheid om videovergaderingen vanuit LinkedIn, is er ook een audioversie. Een soort podcastmogelijkheid die lijkt op Clubhouse en die je naar alle waarschijnlijkheid kan toevoegen aan een evenement of een groep. Deze functie wordt op dit moment nog getest. Hoe het er precies uit komt te zien, dat volgt binnenkort.

SO LAST SEASON

Heel fijn deze nieuwe functies, maar er zijn er ook twee verdwenen:

1. LinkedIn Teammates
Deze functie is al verdwenen op LinkedIn, grote kans dat je deze niet mist. Teammates was een functie waarbij je jouw feed zo kon instellen dat je nooit meer een update hoefde te missenvan jouw collega’s.

2. LinkedIn Stories
Vanaf eind september stopt LinkedIn Stories, want in de praktijk bleek dat bijna niemand er gebruik van maakten. Geen tijdelijke ‘verhaaltjes’ meer bovenin je feed meer dus, weer terug naar de vaste basis van je tijdlijn.

Meer weten over de keuze van LinkedIn om deze feature te verwijderen en hun nieuwe plannen, lees je in deze blogpost van Liz Li (Senior director of Product).

Succes met het gebruik van de nieuwe functies! 

Deel deze pagina op