LinkedIn Coverstory: wek je profiel tot leven

Hoe meer we van ieders professionele carrière weten, hoe duidelijker blijkt: iedereen is uniek. Geen twee professionals zijn hetzelfde, zeker niet op het gebied van loopbaan, vaardigheden, dromen en ambities. Omdat vaardigheden steeds belangrijker blijken in keuzes van banen en het aannemen van nieuwe medewerkers brengt LinkedIn deze professionele reis nu tot leven met haar nieuwe creator-mode en de feature LinkedIn Coverstory.

Word je eigen coverstory

Het nieuwe doel van de LinkedIn creator-mode en de belangrijkste feature LinkedIn Coverstory is glashelder: een expressief en inclusief profiel bieden dat jou en je skills laten zien en daarmee je professionele reis ondersteunt. Waarom is dat nodig? Afgelopen jaar werd volgens data van LinkedIn bijna de helft (48%) van de banen in Nederland ingevuld door werknemers die naar een bedrijfstak of functie overstapten waar ze nog geen eerdere ervaring in hadden. Jezelf laten zien – breder dan die traditionele cv – is daarmee ontzettend belangrijk geworden. Met LinkedIn Coverstory en de andere features uit de creator-mode maakt LinkedIn het wervingsproces daarmee toegankelijker, inclusiever en eerlijker.

Harry Potter-effect

Een van de belangrijkste onderdelen van deze nieuwe feature is de video Coverstory waarmee je je profielfoto à la Harry Potter omtovert tot een bewegend beeld. Met dit gepersonaliseerde filmpje komt jouw profiel in video en audio veel meer tot leven en kun je op de meest authentieke manier publiek betrekken, je missie uitdragen en recruiters bereiken. Je kunt een video uploaden van maximaal 20 seconden, geluid erbij is mogelijk. Ik heb hier zelf een video geplaatst met korte fragmenten van mijn LinkedIn lezingen. Ben je werkzoekend dan zou je hier ook een pitch video kunnen plaatsen. Wel goed voorbereiden want de 20 seconden zijn zo voorbij !

Oranje ring

Plaats je de vooraf opgenomen LinkedIn Coverstory in je profielfoto dan verschijnt er een oranje ring rond je foto en speelt de video automatisch ca 4 seconden af in je fotolijst. Klik je daarop, verschijnt het gehele filmpje met jouw gepersonaliseerde video.

Kies wie je wilt zijn

Als tweede onderdeel van de creator-mode is het mogelijk om voornaamwoorden op geslacht en aanspreekvormen veel ruimer te kiezen, waardoor je niet meer hoeft te kiezen tussen de opties ‘man’ of ‘vrouw’. Daarmee propageert LinkedIn meer inclusiviteit. De belangrijkste reden: voor 70% van de werkzoekenden en 72% van de recruiters blijkt het belangrijk om een persoon met het juiste voornaamwoord en op die manier respectvol aan te spreken. 

Come into #creator-mode en vindt jouw following

Online netwerken wordt met de dag groter en intensiever, zeker in een tijd waarin 60% van LinkedIn-leden remote werkt als gevolg van de pandemie. Met 5 miljard extra connecties in het afgelopen jaar en 50% meer conversaties op LinkedIn is online netwerken belangrijker dan ooit. Het is daarin fijn als je snel en eenvoudig je eigen specifieke branche kunt vinden. In de nieuwe creator-mode in je profieldashboard vind je hier nieuwe opties voor. Zo kun je vanaf nu hashtags invoegen in je profiel over onderwerpen waar je veel over post. Deze feature zal je Uitgelichte en Activiteit-secties naar de bovenkant van je profiel verplaatsen om je inhoud prominenter weer te geven en de "Verbinden" -knop veranderen in "Volgen", om je te helpen bij het betrekken van je gemeenschap en het opbouwen van een aanhang.

Innoveren met audio

Naast video en LinkedIn Coverstory wordt creator-mode nog aangevuld met audiotoepassingen, zoals features die we nu al kennen van Clubhouse. In deze audiorooms kun je echt in gesprek met je professionele netwerk en biedt LinkedIn haar leden een steeds completere manier van online netwerken aan en wordt het de ultieme ‘one stop shopping’ plek voor professioneel netwerken in deze tijd.

Wanneer beschikbaar?

Nu de ‘early tests’ achter de rug zijn, worden de creator-modefuncties vanaf deze week wereldwijd beschikbaar gemaakt en in stappen uitgerold. Heb je een LinkedIn-profiel, dan krijg je vanzelf toegang tot deze nieuwe mogelijkheden. 

Deel deze pagina op