Top 3 LinkedIn Vragen (Boolean Search, Bloggen, Content delen)

Tijdens de LinkedIn trainingen & lezingen die ik geef worden veel dezelfde vragen gesteld. Zodoende vond ik het tijd op een top 3 op te stellen waarbij jij wellicht ook nog je voordeel mee kunt doen.

1.    Wat zijn de verschillende zoekmogelijkheden bij geavanceerd zoeken?

Met behulp van boolean operators kun je veel specifieker zoeken op LinkedIn. Je kunt met deze zoekmogelijkheid bijvoorbeeld bepaalde mensen uitsluiten. Onderstaand een lijstje van 4 typen zoekopdrachten.

* OF; zoek je naar een persoon waarbij meerdere termen kunnen voorkomen dan gebruik je de term OR. Je zoekt bijvoorbeeld een directeur of een CEO. Vermeld dan bij je zoekopdracht in de headline “directeur OR CEO”. 

* EN; zoek je naar een persoon waarbij er 2 keywords in voor moeten komen dan gebruik je AND. Zoek je bijvoorbeeld een marketingmanager in de logistieke sector dan gebruik je “marketingmanager AND logistics”. 

* Minteken (-); wellicht wil je een keyword juist uitsluiten, dan gebruik je hiervoor het minteken -.  Wil je geen resultaten ontvangen waarbij LinkedIn leden hebben aangegeven in hun profiel dat ze werkzoekend zijn dan gebruik je “werkzoekend –“

* Dubbele aanhalingstekens (“ “); zoek je naar profiel met een exacte zin of functie dan gebruik je “ “   Zoek je bijvoorbeeld een sales manager die werkzaam is in de food dan gebruik je de “sales manager food”

Tip: zoek je iemand die in zijn huidige functie “sales manager food” is, vergeet de zoekopdracht dan niet op “current te zetten

2. Wat is het nut van bloggen op LinkedIn?

Je ziet ze wel eens voorbij komen of misschien blog je zelf al op LinkedIn en ben je al bekend met de voordelen. 

Het mooie van bloggen op LinkedIn is dat de attentiewaarde hoger is dan het schrijven van een statusupdate. Een groot deel van jouw LinkedIn connecties krijgt een melding zodra je een blog hebt geschreven. Met bloggen kun je jouw kennis & expertise delen, hetzelfde als ik nu met deze blog doe ;-). Bijkomend voordeel is dat je blogs op je profiel blijven staan en een statusupdate verdwijnt van je profiel. Tevens krijg je –ook met een gratis account- uitgebreide statistieken van LinkedIn en kunnen LinkedIn leden jouw blog makkelijk delen en een reactie plaatsen.

3. Hoe kan ik als beheerder van een company page een bericht delen met mijn persoonlijk netwerk?

Deze vraag wordt me vaak gesteld en de functie is ook een beetje verstopt door LinkedIn. Wil jij een bericht delen vanuit de company page waar je zelf beheerder van bent dan kun je rechtsboven op de company page switchen van "weergeven als beheerder" naar "weergeven als lid". Zodra je deze switch hebt gemaakt kun je eenvoudig content liken of delen vanuit jouw persoonlijke profiel vanuit de pagina die je beheert. 

Wil je meer succes en resultaat uit LinkedIn halen en je doelstellingen behalen? Volg dan mijn e-course en ik leer jou middels videolessen om LinkedIn praktisch en strategisch in te zetten zodat jij succesvol kunt worden op LinkedIn. Meer info: Online LinkedIn Academy 

Deel deze pagina op