Top 5 beste Apps voor Instagram Stories

Met meer dan 500 miljoen dagelijkse gebruikers is Instagram Stories enorm populair. Momenteel plaatst 71% van de jongeren tot 25 jaar weleens een story en in de leeftijdsgroep van 25-44 is dit 43%.

Instagram Stories biedt natuurlijk al veel functies maar ik heb mijn persoonlijke top 5 Apps voor je op een rijtje gezet om jouw content nog meer onderscheidend te laten zijn van alle andere stories. Onderstaand mijn top 5 favorieten & geschikt voor iOS.

Met meer dan 500 miljoen dagelijkse gebruikers is Instagram Stories enorm populair. Momenteel plaatst 71% van de jongeren tot 25 jaar weleens een story en in de leeftijdsgroep van 25-44 is dit 43%. 

Instagram Stories biedt natuurlijk al veel functies maar ik heb mijn persoonlijke top 5 Apps voor je op een rijtje gezet om jouw content nog meer onderscheidend te laten zijn van alle andere stories. Onderstaand mijn top 5 favorieten & geschikt voor iOS

1. Unfold
Wellicht een van de meeste bekende apps en deze app wordt massaal gebruikt door influencers. Met de app Unfold kun je met de fantastiche sjablonen mooie stories maken. De moeite waard om de app even te downloaden! 

2. StoryArt
Wil je net iets anders dan Unfold dan is Story Art een aanrader. Deze app is gratis én betaald en voor zo’n 3 euro krijg je het fantastische “animated” pakket waarbij je foto’s kunt plaatsen en deze worden als video getoond. Ontzettend veel opties en je maakt hier de mooiste stories mee. 

3. LifeLaps
Instagram komt binnenkort met een Stop Motion functie. Wil je daar niet op wachten en wil je aan de slag met het maken van stop motion video’s (goed idee voor producten) dan kun je alvast de app LifeLaps downloaden. Met deze app maak je de leukste stop motion video’s. Inspiratie nodig? Check LifeLaps App


 

4. HypeType
Met de app Hype Type kun je jouw video’s en foto’s laten opvallen door het toevoegen van een geanimeerde tekst-layout. Je kunt kiezen uit talloze lettertypen en kleuren. 

5. Clipomatic
Wellicht ken je de app Clips al voor automatische ondertiteling bij je video’s, de app Clipomatic doet hetzelfde maar je kunt kiezen tussen vierkante video en full screen. En dat laatste maakt het interessant want een verticale video doet het in Instagram Stories beter dan een vierkante video (benut het volledige scherm!). De app kost eenmalig €5,49 maar is het wat mij betreft absoluut de moeite waard indien je werkt met video in Instagram Stories. 

Veel succes met het maken van Instagram Stories! 

Wil je meer leren over Instagram Marketing? Kom dan naar een van de open inschrijvingen trainingen of mail mij voor de opties voor een In-company training. 

Instagram Trainingen - Open Inschrijving 
12 September - Maastricht
19 September - Sittard 

Stuur me gerust een e-mail voor meer informatie over de Instagram Trainingen -> marjolein@houseofsocialmedia.nl 

Deel deze pagina op