Zo voeg je een LinkedIn profiel toe in een andere taal

Dit is een goed moment om na te denken of het voor jou interessant is om je LinkedIn-profiel ook in een andere taal aan te maken. Ben jij behalve in Nederland ook internationaal actief, dan is het handig

als je zowel over een Nederlandstalig als een Engelstalig LinkedIn-profiel beschikt.

En Belgische lezers willen misschien naast hun Nederlandstalige profiel ook een Franstalig profiel aanmaken. Hoe? Ga naar je profiel en klik rechtsboven op Profiel toevoegen in een andere taal. Het is verstandig om vooraf je teksten alvast te vertalen. Goed om te weten: je vaardigheden worden automatisch overgenomen. Vertaal deze in je nieuwe profiel dus ook in de betreffende taal.

Stel dat je beschikt over een Duitstalig, Engelstalig en Nederlandstalig profiel, dan is het afhankelijk van de taalinstelling van de bezoeker van jouw LinkedIn-profiel welke taal hij of zij te zien krijgt. Een Duitse klant die zijn taalinstelling op Engels heeft staan, ziet dus jouw Engelstalige LinkedIn-profiel.

Heb jij al vóór 2012 een LinkedIn-account aangemaakt en wil je een Engelstalig profiel toevoegen, dan zul je merken dat deze optie ontbreekt. Het Nederlandstalig profiel is pas sinds 2012 beschikbaar, dus je hebt destijds automatisch een ‘Engelstalig’ profiel gekregen (ingevuld met Nederlandse teksten). Dit kun je oplossen door al je profielteksten te kopiëren naar een apart document en je huidige profiel te vertalen in het Engels. Vervolgens kies je bij Profiel toevoegen in een andere taal voor Nederlands en daarna zet je de bewaarde Nederlandse profielteksten weer terug.

Deel deze pagina op